dijous, 5 de setembre del 2013

REFLEXIONS en majúscules

Digueu-me si no és ben cert que dels moments més baixos de la moral i autoestima humana han sorgit les frases i obres més cèlebres de l'història. Deu ser pels moments de reflexió que la situació aporta, sense poder remediar haver de parar, buscar un racó i pensar, aquest exercici d'ús privatiu diari que no acabem mai de dur a terme.

El pensador de Rodin
Sense haver caigut en cap depressió que em dugués a perdre el cap, he pogut trobar aquest mes d'agost moments de profunda reflexió amb mi mateix, avaluant els problemes, seguint els passos per trobar els errors, aïllant-los i intentant esbrinar que hagués passat si la resposta hagués estat una altra. Moltes vegades no es pot trobar una solució perfecta i única a un problema situacional, però si es poden avaluar els comportaments d'un mateix i comparar-los amb comportaments que una mateixa persona té ja sigui pels seus valors, ideals o personalitat.

Les diferents situacions que vivim mai són idèntiques per totes les circumstàncies que les envolten. Mai podrem reaccionar d'igual manera, buscant el patró de la idoneïtat. Per això sempre és diferent i no sempre estem contents amb les nostres accions. Però una cosa és ben certa, no ens podem penedir-nos de les decisions preses, aquelles eren les correctes segons les circumstàncies del moment. Un cop passades sempre haguéssim actuat de manera diferent, segur.

Aquestes reflexions en veu alta, o tecnològicament dit, REFLEXIONS en majúscules, ajuden a combatre una mala consciència i esperem millorar en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada