dimecres, 8 de juliol del 2015

El poder de la paraula "Gràcies"

Sempre he cregut que és molt important tenir coneixement del que es pot considerar el comportament socialment correcte segons les diferents circumstàncies i l'entorn en el que et pots trobar. Conèixer el protocol i tenir una correcta forma d'estar et pot ajudar sempre a relacionar-te i a sortir airós de les pitjors emboscades socials conegudes.

Dins les convencions de la nostra societat existeix una a la que no es dóna la importància que es mereix, es repeteix una paraula per finalitzar moltes frases repetint-la moltes vegades al llarg de tot el dia, però que cada vegada més perd la seva força: "Gràcies".

Es tracta, si més no, d'una part de l'educació que els pares ens van ensenyar quan erem ben petits, marcant a foc al nostre cervell la necessitat d'agrair amb aquesta paraula i ser educat donant una bona imatge a la gent mentre els orgullosos pares somriuen.

No t'hauràs fixat, intrepid lector, en aquest apunt que estic explicant. Demà mateix pots observar-ho i quedaràs bocabadat de la forma d'acabar les converses amb la gent.

Et proposo el repte de comptabilitzar quantes vegades dius "Gràcies" al llarg del dia; al comprar a la botiga, demanar el bolígraf al company o quan et passin la sal.

El més interessant d'aquest petit experiment de recompte és saber d'aquestes vegades que diem "Gràcies", essent conscient, saber quina realment l'has dit agraït i no per dir com a convenció del comportament o imposició de la llengua.

Fem ús d'aquesta poderossíssima paraula gairebé amb despreci, només per l'habitualitualitat i constància sense ser conscients de la força que té. No parem a pensar com es rep el nostre missatge al receptor. Aquest segurament no li fa cas degut a aquesta repetició constant, deixant la paraula feble quan realment l'emissor vol agrair de veritat.

Tot i perdre aquesta força que té, si per un moment deixéssim de dir "Gràcies" el món no seria el mateix sense cap dubte. No deixem d'agrair sincerament tot allò que considerem important, però racionalitzem la paraula i assegureu-nos que quan la diguem expressi darrera seu tota la força d'un agraïment de tot cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada