dijous, 21 d’agost del 2014

"Vacances" connectades

Després d'un any de dura feina sempre tenim una petita recompensa, les vacances: aquest període de lleure i diversificació de les nostres activitats on portem (o volem portar) a terme bons propòsits.

Sembla mentida, però les vacances ja no són vacances.

Recordo quan anava de vacances amb els pares i com a molt portaves els llibres de "Vacaciones Santilana" a la motxilla, sense més coses al cap que les ganes de passar un temps en família i jugar amb els amics.

Avui la cosa ha canviat una mica i la preparació de les vacances és força diferent. Prepares l'ordinador baixant pel•lícules i podcasts, i gràcies a la tablet (la mal•leïda tablet) i al mòbil, on tens connexió continua, pots trucar, fer seguiment del mail o llegir les notícies, etc. A més vas buscant bars i restaurants amb wifi per a connectar-te durant el cafè o el dinar. I és que no podem marxar de vacances sense continuar connectats.

De tot això t'adones quan tornes i veus que no has deixat d'estar connectat, que els correus s'han contestat i has mantingut la safata neta, que les decisions de feina s'han pres, que al món no ha passat res que no haguessis estat informat, que els vídeos ja no tenen aquella crida perquè has vist les pel•lícules que volies, que no et queden podcasts per escoltar, etc.

Recordo quan tornava de petit havent fet tabula rasa a la meva ment i encetava el nou curs. Ara continuo el ritme sense descans. Suposo que algun dia el meu cos em dirà prou i hauré realment de parar.

Llavors em sorgeix la pregunta: Realment la tecnologia ens ajuda o ens està robant els cicles del nostre cos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada