dimecres, 7 de maig del 2014

Insultar surt gratis

Indignació. Em sento tan indignat per les causes com de les conseqüències.

T'aixeques un dia i veus com les xarxes socials van carregades de contingut, i no precisament de paraules boniques, contra una persona, una actitud i una institució que representa.

Això és el que va passar el passat mes de juliol després dels comentaris que va realitzar el senyor Juan Carlos Gafo, llavors número 2 de la Marca España del Ministeri d'Exteriors. El comentari que ho va desatar tot va ser un tweet a raó de la xiulada que va fer el públic a l'himne espanyol als mundials de natació que es van celebrar a Barcelona. Una frase pròpia d'una època que tots creiem oblidada però que continua present: "Catalanes de mierda. No se merecen nada".

Tot i les seves disculpes i aclaracions es mereixia més del que li ha passat.

A aquesta persona se li va cessar del càrrec que ocupava, però com a funcionari de carrera no se li pot despatxar. Tot i que el ministre Margallo va qualificar les paraules d'injustificades, se li ha trobat una nova destinaciò dins el ministeri, fent treballs per desprestigiar a Catalunya, segurament pels mèrits demostrats.

La gran indignaciò és quan t'assabentes que no se li pot sancionar ni expedientar perquè el reglament no contempla els insults.

Per a incrementar la penitència només ens faltava escoltar que "els fets van ser l'expressió d'una opinió personal manifestada en l'àmbit privat". Visca el vi!! Així és com justifiquen que fos a Twitter i en plena representació de la seva institució als mundials.

Però en quin país vivim que un funcionari que representa un alt càrrec de l'administració, en un acte públic i mitjançant un mitjà de comunicació de masses insulta de forma lliure, voluntària i deliberada a tots els ciutadans que viuen a Catalunya?

Respecte a la seva actitud, ja sigui aquesta persona de Pontevedra o de Jaén, a mi no se m'acudiria insultar a tots els Gallecs o als Andalusos estigui o no d'acord amb l'actitud d'una part d'ells, és de no tenir dos dits de front.

La Marca España és una qüestió d'imatge i presència i va perdre tota credibilitat llavors, però ara els gestors de l'administraciò han perdut tot el respecte per part nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada