dijous, 14 de març del 2013

Google es llueix amb Google Reader

Goodbye Google Reader
Avui ha saltat la notícia: La gran companyia d'internet, Google, tancarà Google Reader al Juliol.


Hi han diversos motius pels quals tota la comunitat s'ha posat les mans al cap i ha esclatat contra la companyia de les coloraines. S'ha dit de tot i s'ha especulat molt sobre aquesta comunicació, però m'estimo més reflexionar-ho personalment i deixar la meva opinió.
En primer lloc crec que Google deixa orfres a milions de persones adictes a llegir les notícies amb RSS. Amb el tancament de Google Reader els usuaris no tenen una alternativa clara i fiable, ja que Reader és l'eina utilitzada per la gran majoria. El seu accés mitjançant la web, la seva facilitat d'ús per incloure nous feeds i per consultar-los fa que Reader tingui milions d'usuaris.
Quan es va inventar la sindicació de continguts crec que mai es va pensar la implantació que té aquest sistema per a transmetre la informació i en part crec que és degut a eines com Reader que ha ajudat molt en la seva implantació.
La sindicació de continguts ajuda molt en aquest oceà de d'informació que és la web. És la forma que tenen molts per a disposar de les novetats que t'interessen consultant-les totes des del mateix lloc.
Amb la trista notícia la sindicació no s'acaba, però es deixa un buit que farà que altres l'ocupin, desballestant la forma de treballar. Google no ho fa bé.
En segon lloc crec que Google ha fet la notícia conscient del que fa. No crec que no coneixéssin les conseqüències sabent el número d'usuaris i l'ús que l'eina té. Si a això li sumem l'activisme que existeix a la xarxa, tens entre mans una bomba a punt d'esclatar.
Google ha demostrat ser una empresa amb les idees molt clares i amb objectius molt definits i ambiciosos. Segurament té un as guardat a la màniga i l'utilitzarà aprofitant l'enrenou que ha muntat. No hi ha res millor que estar questionat i ser el centre d'atenció per fer la presentació reveladora que soluciona els problemes, o com a mínim fa callar  moltes veus.
Sigui com sigui, personalment m'afecta com a usuari de les eines que Google posa a disposició i suposo que aquesta és una debilitat meva per no tenir alternatives. Només espero poder continuar tenint un servei de sindicació tan àgil i senzill com Google Reader.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada