divendres, 22 de juliol del 2011

El pla estratègic

He tingut la sort de poder actuar en el pla estratègic que la Jove Cambra de Catalunya està realitzant pels propers 3 anys.

Però què és un pla estratègic?

Segons trobem per la xarxa un pla estratègic és un document que vol marcar els objectius per a realitzar a l’entitat a un termini mitjà o llarg  segons la seva missió, la seva visió i els valors que es tenen assumits.
Aquest pla estratègic consta de diferents línies d’actuació que cal assolir en el termini marcat i s’avaluarà al finalitzar aquest termini.
Les línies descrites s’avaluaran i s’ordenaran per prioritat de realització, entre d’altres ordres que es poden trobar.
Les accions puntuals a portar a terme per acomplir les línies marcades al pla estratègic s’aniran realitzant al llarg del temps, depenent de la prioritat de les línies i en cada cas podran diferir de les formes de fer-ho entre persones.

En el pla estratègic, l’important és el que, no el com.

I quines són les línies més importants i prioritàries a realitzar?

Aquesta és l’avaluació que s'ha de realitzar per veure quines són aquelles que facin que en un termini curt tinguin un resultat impactant o que resolguin aquells problemes que succeeixen.

No havia participat mai en cap pla estratègic i realment és un moment molt enriquidor, ja que has d’escoltar les idees que surgeixen i afegir les teves opinions per compondre una idea més elaborada dels temes que es tracten.

També comentar que no és una tasca fàcil i que moltes vegades les divergències no fan avançar, però cal trobar el camí per a desbloquejar els moments de bloqueig.

Tots tenim en ment com a de ser la Jove Cambra del futur i cada persona és una opinió, però estem tots d’acord que cal avançar per crear canvis positius a Catalunya i al món.


Carlos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada