dissabte, 6 de novembre del 2010

Ara farem un diari

Aquesta tarda s'ha presentat a Vilafranca del Penedès el nou diari ARA, que veurà la llum el proper 28 de Novembre.
En aquesta data ja no podiem tenir més esdeveniments importants: votacions al Parlament de Catalunya, Barça-Madrid i ara el naixement d'aquest diari.

A Vilafranca han estat presentant el nou diari en Sergi Sabaté, d'Omnium Cultural, Xavier Bosch, periodista i accionista de l'ARA, en Àlex Gutiérrez, redactor en cap de l'edició digital de l'ARA, i en Xavier Rafecas, director del semanari vilafranquí 3d8.

Els convidats han remarcat els objectius del diari i han anomenat les firmes de renom que es troben adherides al seu diari, així com el nou disseny inclòs i les seves particulars característiques.
De fet han volgut transmetre la necesitat de canviar el significat de la paraula "diari" per "mitjà de comunicació", fent un salt al futur, a la vanguardia, volent abandonar el clàssic format en paper tradicional per un format digital en diverses plataformes, tot i que es podrà trobar el format físic a primera hora del matí, com sempre!

També han transmés l'idea que les notícies ja no es busquen, venen a nosaltres pels diferents mitjans amb els que nosaltres estem connectats al món, i és molt potent com a idea de realitat del segle XXI.

No he pogut estar-me i he felicitat l'objectiu que tenen de fer un diari proper a les persones, sobretot als emprenedors i als educadors, les persones que generen un canvi, el present i el futur del pais. Aquesta iniciativa vindrà donda per dos suplements els diumenges, un de criatures i l'altre d'emprenedoria.

Però aquest nou mitjà de comunicació, que vol ser accessible des de tot arreu i que utilitza massificadament les noves tenologies, potser encara no ha vist que aquest segle XXI ja no són tan importants les notícies que els periodistes escriuen, sinó que cal donar més importància a la llibertat que permet que tots els lectors es puguin convertir en veritables reporters, escrivint les seves pròpies històries, les notícies que ells viuen i generen al voltant de la realitat comuna.

Si arribès el cas no seria més que un altre diari i estaria abocat al fracàs, però esperem que no sigui aixi quan el dia 28 surti.

Per ara li donarem un vot de confiança.

Carlos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada